Koiralle sallitut ja kielletyt hedelmät, vihannekset & marjat – mitä kaikkea koira saa syödä?

Koirat sulattavat ravintonsa eri tavalla kuin ihmiset, ja vääränlaisten hedelmien, vihanneksien tai marjojen syöminen voi aiheuttaa koiralle lievempien oireiden lisäksi pitkäaikaisia terveysongelmia.

Tässä artikkelissa selvitetään, mitä hedelmiä, vihanneksia ja marjoja koira saa syödä ja mitä ei.

Mitkä hedelmät, vihannekset ja marjat ovat sallittuja koiralle ja mitkä ei?

Koira on kaikkiruokainen eläin, jolla ei ole todellista tarvetta hedelmille, vihanneksille tai marjoille osana ruokavaliotaan. Niitä voidaan kuitenkin antaa koiralle pienissä määrin satunnaisena herkkuna.

Saako koira syödä banaania?

Kyllä, koira saa syödä banaania. Banaanissa on paljon koirille terveellisiä ravintoaineita, kuten kuitua, kaliumia ja vitamiineja. Banaanit sisältävät kuitenkin paljon sokeria, joten koiralle kannattaa tarjota vain pieniä määriä banaania kerrallaan.

Saako koira syödä omenaa?

Kyllä, koira saa syödä omenaa. Omenat sisältävät runsaasti kuitua sekä A- ja C-vitamiineja, joten ne sopivat hyvin terveelliseksi välipalaksi satunnaisesti.

Omenan siemenet on aina poistettava ennen koiralle antamista. Omenan siemenet sisältävät pieniä määriä syanidia, joka on myrkyllistä sekä ihmisille että koiralle.

Varmista myös, että omena on kuorittu huolellisesti ennen kuin annat koirasi syödä sen, sillä hedelmän kuoressa voi olla torjunta-aineiden jäämiä.
koiralle-sallitut-hedelmat-ja-marjat.

Saako koira syödä vesimelonia?

Kyllä, koira saa syödä vesimelonia. Vesimeloni on vähäkalorinen hedelmä, joka sisältää runsaasti kaliumia, magnesiumia sekä A- ja C-vitamiineja .Vesimelonin siemenet on suositeltavaa poistaa ennen koiralle antamista. Vesimeloni on koirille erinomainen nesteytyksen lähde varsinkin kuumina kesäkuukausina.

Saako koira syödä mansikkaa?

Kyllä, koira saa syödä mansikkaa, mutta korkean sokeripitoisuuden vuoksi on hyvä välttää niiden tarjoamista liian usein. Mansikat sisältävät runsaasti kuitua ja C-vitamiinia. Ne sisältävät myös antioksidantteja, jotka suojaavat koiran soluja vaurioilta ja edistävät tervettä ihoa.

Saako koira syödä ananasta?

Kyllä, koira saa syödä ananasta. Ananaksen korkea mangaanipitoisuus tekee siitä hyvän koiran ruoansulatukselle. Ananas sisältää myös terveyttä edistäviä antioksidantteja, joka suojelee koiran soluja haitallisilta yhdisteiltä.
koiralle-sallitut-vihannekset.

Saako koira syödä appelsiinia?

Kyllä, koira saa syödä appelsiinia. Appelsiinit ovat täynnä kuitua, kaliumia, C-vitamiinia ja antioksidantteja. Antioksidantit suojaavat koiran soluja vaurioilta. Useimmissa tapauksissa koirat eivät kuitenkaan tykkää sitrushedelmien vahvasta hajusta.

Saako koira syödä päärynää?

Kyllä, koira saa syödä päärynää. Päärynät sisältävät kuitua, kuparia sekä C- ja K-vitamiinia, jotka voivat edistää tervettä näkökykyä ja vahvaa immuunijärjestelmää.

Saako koira syödä mustikkaa?

Kyllä, koira saa syödä mustikkaa. Mustikat sisältävät runsaasti antioksidantteja, hivenaineita sekä A- ja C-vitamiineja. Antioksidantit auttavat suojelemaan koiran soluja haitallisilta yhdisteiltä.koiralta-kielletyt-hedelmat-ja-marjat.

Saako koira syödä tomaattia?

Koira ei saa syödä kypsymättömiä tomaatteja, eikä tomaatin varsia tai lehtiä. Kypsät tomaatit sen sijaan eivät ole koirille myrkyllisiä.

Saako koira syödä kurkkua?

Kyllä, koira saa syödä kurkkua. Kurkku sisältää B-, C- ja K-vitamiinia, antioksidantteja ja vettä, mikä tekee siitä erinomaisen välipalan nesteytykseen kuumina päivinä.

Saako koira syödä porkkanaa?

Kyllä, koira saa syödä porkkanaa. Porkkanat ovat koirille turvallisia kohtuullisesti annettuna satunnaisena välipalana. Porkkanat sisältävät runsaasti beetakaroteenia.

Saako koira syödä maissia?

Kyllä, koira saa syödä maissia pienissä määrin ilman lisättyä sokeria tai suolaa. Maissi sisältää runsaasti hiilihydraatteja, joka voi aiheuttaa verensokerin nousua liian usein tarjoiltuna.

Saako koira syödä punaista paprikaa?

Kyllä, koira saa syödä punaista paprikaa. Punainen paprika sisältää runsaasti A-, C- ja E-vitamiinia. Punaisen paprikan antioksidanttiset ominaisuudet auttavat myös suojaamaan koiran soluja vapailta radikaaleilta, jotka ovat soluvaurioita aiheuttavia haitallisia yhdisteitä.

Saako koira syödä parsakaalia?

Kyllä, koira saa syödä keitettyä ja raakaa parsakaalia. Parsakaalissa on runsaasti C-vitamiinia, ja sen antioksidanttiset ominaisuudet auttavat suojaamaan koiran soluja vaurioilta. Liiallinen parsakaalin syönti voi aiheuttaa koiralle vatsavaivoja.

Saako koira syödä pinaattia?

Kyllä, koira saa syödä pinaattia pienissä määrin. Pinaatti sisältää runsaasti oksaalihappoa, joka voi vaikeuttaa kalsiumin imeytymistä, ja pahimillaan johtaa munuaisvaurioihin.

Saako koira syödä avokadoa?

Ei, koira ei saa syödä avokadoa. Avokadot sisältävät persiiniä, joka on myrkyllistä koiralle.

Saako koira syödä kirsikkaa?

Ei, koira ei saa syödä kirsikkaa. Kirsikan varsi, lehdet ja kanta sisältävät syanidia, joka on myrkyllistä koiralle.

Saako koira syödä sipulia?

Ei, sipulia ei saa koskaan syöttää koiralle.

Saako koira syödä viinirypäleitä?

Ei, koira ei saa syödä viinirypäleitä tai rusinoita. Viinirypälien tiedetään olevan koiralle myrkyllisiä, mutta myrkytyksen tarkkaa aiheuttajaa ei ole vielä löydetty tutkimuksista huolimatta.

Saako koira syödä kiiviä?

Kyllä, koiraa saa syödä kiiviä. Kiivissä on runsaasti C-, K- ja E-vitamiinia sekä kuitua ja antioksidantteja. Liiallista kiivin antamista tulisi välttää sen korkean kuitupitoisuuden vuoksi.

Saako koira syödä sitruunaa?

Kyllä, koira saa syödä sitruunan hedelmälihaa pienissä määrin. Sitruunat ovat terveellisiä ja sisältävät runsaasti C-vitamiinia ja antioksidantteja. Sitruunan vahvan hajun vuoksi on hyvin todennäköistä, että koira ei halua syödä sitruunaa.

Saako koira syödä persikkaa?

Kyllä, koira saa syödä persikkaa. Persikka on loistava kuidun ja A-vitamiinin lähde, jota voi syöttää koiralle pienissä määrin.