Maltipoo

Maltipoo on sekarotuinen koira, joka on syntynyt maltankoiran ja villakoiran risteytyksestä. Maltipoo on nostanut suosiotaan viime vuosikymmeninä ja niitä kutsutaankin ”design-koiriksi”.

Ensimmäinen Maltipoo luotiin lähes 30 vuotta sitten.

Ota huomioon, että kyseessä ei ole Kennelliiton hyväksymä virallinen koirarotu, eikä maltipoon kasvattajia ole Suomessa.

Rodun ominaisuudet

Maltipoon luonne

Maltipoota käytetään enimmäkseen seurakoirana sen erittäin omistajiinsa kiintyvän luonteenpiirteensä takia. Maltipoolla on ystävällinen luonne, ja se tulee toimeen muiden koirien, kissojen ja jopa lasten kanssa.

Rodun päätarkoitus on olla seurana, mutta sitä voidaan käyttää moniin muihinkin tarkoituksiin, kuten terapia-apuun, temppujen tekemiseen tai agilityyn.

Ulkonäkö ja koko

Ulkonäöltään maltipoo on tunnetusti tukevarakenteinen, ja sen karva on yleensä pitkähkö. Turkki on pehmeä ja kiiltävä. Pään koko on yleensä suuri, korvat lupsakat ja häntä pitkä.

Maltipoolla on pienet, pyöreät silmät, jotka muistuttavat melkein kissojen silmiä. Sillä on myös vahva leukarakenne, ja tärkeä ominaisuus on jalkapohjien turkki, joka ei saa olla liian pitkä.

Kaulan ympärillä olevan turkin tulisi olla keskipitkä, mutta se ei saisi ulottua korvan tyven alapuolelle.

Maltipoo on yleensä hyvin pieni, mutta se voi olla jopa 35 senttimetriä korkea ja painaa 9 kilogrammaa. Maltipoo-uros on yleensä isompi kuin narttu, mutta joskus nartut ovat uroksia pidempiä.

Maltipoon turkinhoito ja värit

Maltipoon elinajanodote on 15 vuotta. Sitä on saatavana monissa eri väreissä, kuten valkoisena, ruskeana tai mustanruskeana. Yleisin on ruskea, jossa on mustavalkoisia merkkejä kasvojen ja kaulan ympärillä.

Maltipoo on koira, jota on hoidettava säännöllisesti, sillä turkki sotkeutuu helposti. On myös tärkeää leikata häntä, sillä siitä voi tulla erittäin pitkä.