Maltipoo

maltipoo

Maltipoo on sekarotuinen koira, joka on syntynyt maltankoiran ja villakoiran risteytyksestä. Maltipoo on nostanut suosiotaan viime vuosikymmeninä ja niitä kutsutaankin "design-koiriksi".

Ensimmäinen Maltipoo luotiin lähes 30 vuotta sitten, ja nimi tuli siitä, että ihmiset yhdistivät "maltan" ja "villakoiran".

Ota huomioon, että kyseessä ei ole Kennelliiton hyväksymä virallinen koirarotu, eikä maltipoon kasvattajia ole Suomessa.

Rodun ominaisuudet

Maltipoon luonne

Maltipoota käytetään enimmäkseen seurakoirana sen erittäin omistajiinsa kiintyvän luonteenpiirteensä takia. Maltipoolla on ystävällinen luonne, ja se tulee toimeen muiden koirien, kissojen ja jopa lasten kanssa.

Rodun päätarkoitus on olla seurana, mutta sitä voidaan käyttää moniin muihinkin tarkoituksiin, kuten terapia-apuun, temppujen tekemiseen tai agilityyn.

Ulkonäkö ja koko

Ulkonäöltään maltipoo on tunnetusti tukevarakenteinen, ja sen karva on yleensä pitkähkö. Turkki on pehmeä ja kiiltävä. Pään koko on yleensä suuri, korvat lupsakat ja häntä pitkä.

Maltipoolla on pienet, pyöreät silmät, jotka muistuttavat melkein kissojen silmiä. Sillä on myös vahva leukarakenne, ja tärkeä ominaisuus on jalkapohjien turkki, joka ei saa olla liian pitkä.

Kaulan ympärillä olevan turkin tulisi olla keskipitkä, mutta se ei saisi ulottua korvan tyven alapuolelle.

Maltipoo on yleensä hyvin pieni, mutta se voi olla jopa 35 senttimetriä korkea ja painaa 9 kilogrammaa. Maltipoo-uros on yleensä isompi kuin narttu, mutta joskus nartut ovat uroksia pidempiä.

Maltipoon turkinhoito ja värit

Maltipoon elinajanodote on 15 vuotta. Sitä on saatavana monissa eri väreissä, kuten valkoisena, ruskeana tai mustanruskeana. Yleisin on ruskea, jossa on mustavalkoisia merkkejä kasvojen ja kaulan ympärillä.

Maltipoo on koira, jota on hoidettava säännöllisesti, sillä turkki sotkeutuu helposti. On myös tärkeää leikata häntä, sillä siitä voi tulla erittäin pitkä.

Kokemuksia maltipoon omistajalta

Maltipoo on luonteeltaan suloinen ja rakastaa halailua sinun seurassasi. Se ei hauku usein ja saattaa joskus jopa puhua, kun sanoo "hei". Maltipoo on myös erittäin hyvä leikkimään ympäri taloa.

Pienet lapset voivat olla sille kovakouraisia, mutta maltipoo kestää mitä tahansa. Se on iloinen koira, ja se haluaa leikkiä koko ajan ja olla vuorovaikutuksessa perheesi kanssa.

Maltipoon omistajien tärkeintä on varmistaa, että heidän koiransa saa riittävästi huomiota. Se haluaa leikkiä kanssasi koko ajan, ja jos olet kiireinen, se voi turhautua nopeasti.

Jos sinulla on useampi kuin yksi maltipoo, ne saattavat taistella huomiostasi tai yksinkertaisesti jättää toisensa kokonaan huomiotta. On tärkeää antaa niille riittävästi aikaa, sillä ne ovat hyvin sosiaalisia olentoja.

Maltipoo on leikkisä koira, joka rakastaa leikkiä haistelemalla ja tutkimalla kaikkea ympärillään. Se on koira, joka haluaa osallistua aktiviteetteihin, kuten uintiin, mutta se myös kyllästyy helposti ja voi muuttua tuhoisaksi.

Se ei aio vahingoittaa ketään, mutta jos sinulla on pieniä lapsia, olisi parasta, että he eivät leiki tämän koiran kanssa.

Usein kysytyt kysymykset maltipoosta

Mistä löydän maltipoon pentuja?

Et mistään. Suomesta e löydy yhtäkään maltipoon pentua myytävänä, koska täällä ei ole yhtään kasvattajaa. Suosittelemme tutustumaan esimerkiksi maltankoiraan tai villakoiraan ja katsoa jos jompi kumpi niistä olisi sopiva rotu sinulle.

crossmenu