Maltankoira

Maltankoira eli maltalainen on välimeren alueelta kotoisin oleva koirarotu. Luonteeltaan rotu on ystävällinen, lempeä ja leikkisä, jonka vuoksi maltankoira on ollut jo pitkään yksi suosituimmista seurakoiraroduista.

Minkälainen koira maltankoira on?

Luonne ja käyttäytyminen

Maltankoirat ovat luonteeltaan lempeitä ja rauhallisia, mutta samaan aikaan erittäin leikkisiä. Nämä luonteenpiirteet yhdistettynä korkeaan miellyttämisenhaluun, tekevätkin niistä erinomaisen valinnan perheen lemmikeiksi ihmisille, joilla on lapsia.

Maltalainen ei ole isokokoinen tai aktiivinen koira, mutta ne pystyvät myös juoksemaan tuntikausia kerrallaan leikkimässä perheensä kanssa tai ihan vain itsekseen.

Maltankoiran terveys

Maltankoira on terve rotu, mutta sen koko voi kuitenkin aiheuttaa ongelmia. Vanhetessaan ne ovat alttiita hengitystieongelmille, joten säännölliset eläinlääkärikäynnit ovat tärkeitä. Maltankoiran iho voi kuivua kuumalla säällä, mikä voi aiheuttaa ihoärsytystä ja runsasta rasvaeritystä. Maltalaiset ovat myös alttiita ylikuumenemiselle, jos ne harrastavat liikuntaa liian intensiivisesti, joten huoneen lämpötila tulisi pitää noin 23 asteessa.

Maltankoirilla on taipumusta ylipainoon, joten ruokavalio on yksi tämän rodun keskeisiä tekijöitä. Maltankoirat syövät usein pieniä määriä ruokaa säännöllisesti, ja ne olisi ruokittava kerran tai kaksi kertaa päivässä. Ne eivät ole suursyöjiä, mutta ne tarvitsevat runsaasti päivittäistä liikuntaa. Maltankoiria ei pitäisi syöttää ruoantähteillä, sillä se voi johtaa lihomiseen.

Säännöllinen turkinhoito on tärkeää terveen maltankoiran hyvinvoinnin kannalta, ja se tulisi tehdä vähintään kerran kuukaudessa. Tähän kuuluu korvien, jalkojen ja hännän karvojen harjaus, kynsien leikkaus ja hampaiden puhdistus. Silmien ympärillä olevat karvat on leikattava säännöllisesti, jotta ne pysyvät puhtaina, koska maltankoirilla on taipumusta silmien vuotamiselle.

Usein kysyttyjä kysymyksiä maltankoirasta

 Kenelle maltankoira sopii?

Maltan ihanteellinen omistaja on henkilö, joka haluaa pienen seurakoiran. Ne sopivat erinomaisesti yksin tai muiden lemmikkien kanssa asuville, sillä ne tulevat hyvin toimeen kaikkien kanssa.

Ne rakastavat omaa perhettään, ja ne tulisi kasvattaa lasten kanssa, jotta niistä ei tule aggressiivisia. Maltankoirat eivät ole lainkaan tuhoisia, mutta ne vaativat päivittäistä liikuntaa, säännöllistä hoitoa ja tasapainoista ruokavaliota.

Mistä voin etsiä maltankoiran pentuja ja mikä niiden hinta on?

Maltankoiran pentuja voit etsiä rotuyhdistyksen verkkosivuilta. Maltankoiran pennun hinta lähtee 1200€ ylöspäin.