koiramaailma-logo

Miten sudesta tuli koira?

Koirat ovat hämmästyttäviä eläimiä, jotka voivat saada meidät voimaan paremmin, kun olemme masentuneita, tai auttaa meitä löytämään kotiin, jos eksymme. Ne ovat myös erittäin älykkäitä olentoja, joilla on monia erilaisia kykyjä.

Tämä kirja näyttää sinulle, miten paljon ne ovat kehittyneet aikojen saatossa ja miksi niistä on tullut niin tärkeä osa nykypäivän ihmisyhteiskuntaa. Et enää koskaan katso pentuasi samalla tavalla!
miten-sudesta-tuli-koira

Oletko koskaan miettinyt, miten sudesta tuli koira?

Kirja Miten sudesta tuli koira on kiehtovaa luettavaa. Siinä tutkitaan, miten sudet kehittyivät koiriksi ja mitä se tarkoittaa meille nykyään. Opit niiden käyttäytymisen samankaltaisuuksista ja eroista, jotka johtivat niiden muuttumiseen ihmisten kumppaneiksi ja auttajiksi. Lisäksi pääset tutustumaan uusimpiin tutkimustuloksiin tästä aiheesta eri puolilta maailmaa!

Jos etsit uutta kirjaa luettavaksi, tämä on täydellinen sinulle! Se on täynnä tietoa susista ja koirista sekä näkemyksiä käyttäytymisen muutoksista ajan myötä. Lisäksi siinä on paljon kuvia, joten se on myös silmääsi miellyttävä! Tämä kirja pitää mielenkiintosi yllä viimeiselle sivulle asti.

Kirja on luettavissa tai kuunneltavissa Storytel äänikirjapalvelussa - jos haluat, niin nappaa täältä Storytel koodi, jonka avulla pääset kuuntelemaan ääni tai e-kirjoja ilmaiseksi yhden kuukauden ajan.

Suden evoluutio koiraksi

Miten sudesta tuli koira kuvaa koiran evoluutiota esihistoriasta nykypäivään uusimpaan tutkimustietoon perustuen. Kirjassa tarkastellaan suden ja koiran käyttäytymisen yhtäläisyyksiä ja eroja, jotka johtivat koiran muuttumiseen ihmisen kumppaniksi ja auttajaksi.

Kotikoiran uskotaan polveutuvan suoraan harmaasusista. Kuten tämä kirja osoittaa, suden muuttuminen koiraksi on kuitenkin tapahtunut jo kauan sitten. Suhteemme koiraan tekee siitä niin erityisen - puhumme ihmisen parhaasta ystävästä epäröimättä ja pidämme sitä perheenjäsenenä.

Meillä on tapana unohtaa, miten vahvat siteet yhdistävät ihmistä ja koiraa tunteiden ja käyttäytymisen osalta. Vaikka ne jakoivat saman ympäristön tuhansien vuosien ajan, sudet ja koirat pysyivät täysin erillään. Ne eivät risteytyneet keskenään muodostaakseen uusia lajeja. Itse asiassa ne olivat vihollisia, jotka kilpailivat samoista resursseista ja kumppaneista. Miten tämä suhde muuttui?

Ja miksi puhumme ihmisen parhaasta ystävästä ikään kuin niillä olisi lähes inhimillisiä tunteita? Mikä tekee sudesta eläimen, joka on niin samanlainen kuin me?

Tässä kirjassa johtavat asiantuntijat antavat vastauksia ja kysyvät: Miten suhteestamme koiriin tuli näin läheinen? Miksi teemme eräistä villieläimistä, kuten susista ja ketuista, lemmikkejä, mutta emme muista, kuten karhuista tai tiikereistä? Miksi ihmiset ovat omistautuneet näille eläimille?

Miten se tapahtui?

Kotikoiran uskotaan polveutuvan suoraan harmaasta sudesta. Kuten tämä kirja osoittaa, suden muuttuminen koiraksi on kuitenkin tapahtunut jo kauan sitten. Suhteemme koiraan tekee siitä niin erityisen - puhumme ihmisen parhaasta ystävästä epäröimättä ja pidämme sitä perheenjäsenenä.

Meillä on tapana unohtaa, miten vahvat siteet yhdistävät ihmistä ja koiraa tunteiden ja käyttäytymisen osalta. Vaikka ne jakoivat saman ympäristön tuhansien vuosien ajan, sudet ja koirat pysyivät täysin erillään. Ne eivät risteytyneet keskenään muodostaakseen uusia lajeja. Itse asiassa ne olivat vihollisia, jotka kilpailivat samoista resursseista ja kumppaneista.

Yhteenveto

Jos haluat tietää vastauksen siihen, miten susista tuli koiria, tämä kirja on pakko lukea. Se on hyvä hakuteos myös kotieläinjalostuksesta kiinnostuneille. Jos pidät eläimistä, erityisesti koirista, tämä kirja saattaa olla mielenkiintoinen lukulistallesi.

Lisäksi se on arvokas hakuteos niille, jotka haluavat oppia lisää eläinten biologiasta.